Thursday, 5 January 2012

BLOGWALKING TAPI TAK FOLLOW.


 SALAM.

Hai korang. Untuk entri kali ni aku nak cakap sikit pasal blogwalking ni. Sikit je, tak banyak pon.Hehehe *sengeh cam kerang busuk! ;) Aku memang suka blogwalking kat belog-2 blogger lain. Tak kesah la blogger FAMOUS ke, TAK FAMOUS ke kan? kan? Hurrmmm..korang mesti tertanya-tanya kan kenapa orang blogwalking kat belog korang tapi tak FOLLOW. Aku pon tertanya-tanya jugak. 

Jadi aku keluarkan pendapat aku kenapa kalau aku BLOGWALKING tapi aku tak FOLLOW.

1. Sebab tak jumpa BUTTON FOLLOW. ;)

2. Page anda terlalu semak dengan widget-2 yang berterabur konon HOT letak widget banyak-2. *erkk!perli belog sendiri. ;p

3. Belog lambat LOADING disebabkan wifi aku tetibe buat perangai jadi SLOW. Itu aku paling menyampah! tambah2 lagi bila bukak belog yang semak dengan widget. Hmmphh!

4. Tak jumpa CHATBOX untuk bagitaw kite dah FOLLOW ke BLOGWALKING ke. Penting chatbox tu untuk merapatkan silaturahim tapi bukan bermaksud takde chatbox, orang tak FOLLOW kan. hehe ;)

5. SHORTFORM. Bila baca entri, rasa semak bila penggunaan bahasa yang entah apa-2, ejaan merapu. kalu sikit-2 takpe, ini semua shortform. Kalau nak SMS dengan BF / GF korang ikut suka lah nak guna SHORTFORM macammana pon. hmmphh!

6. Kandungan entri yang tak berapa nak menarik perhatian. More kepada hal peribadi je. Kalau satu dua entri takpe lagi. Ni semua entri. Mamposss aku nak bace! ;p

7. Belog yang sangat tak sedap mata memandang, kusam, layu dan tak ceria langsung. Kemonn la..ceriakan skit belog korang, baru orang lain interested. ;)

 OK. Aku rasa tu je lah kot setakat ni. hehek *shaheizy sam suke gune hehek bila tweet.FAKTA! ;) Hope korang dapat manfaat dari entri aku kali ni k. Aku pon takde la berharap ramai yang follow, asalkan ade jugak yang follow. *eh,ape aku cakap ni? Aku jugak nak mintak maaf di sini kalo ada menyinggung sesetengah blogger dengan entri aku ni tapi ini FAKTA bebeh! 

kbye!


Happy reading and do spreads LOVE.. ;)

Love,
Cik Cikin.

6 love letter(s):

  1. maybe btol jugak tu. :)
    gg pun kdg centu. ngreee

    ReplyDelete
  2. semppoi~! setuju.. tambah2 yg ade lagu.. guwa saket kepala..

    ReplyDelete
  3. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  4. kadang kotak komen tak pop out pun malas nak follow!

    hee

    :D

    SALAM KENAL

    ReplyDelete
  5. Selalunya saya akan follow sesuatu blog yang menarik dan jujur dalam segi penulisannya. I like honest writeouts...ada yg follow saya dan cuma saya yang lambat sikit nak follow sebab takut nak follow blog yang extreme..yang cakap perihal politik ...itulh sebabnya baca dulu..
    Saya juga segan kerana I am a chinese blogger..ada juga yang mungkin tidak suka..atau tidak sudi berkawan dan membaca blog saya..tetapi selalunya saya akan follow balik sebab followers selalunya memberikan dorongan kepada saya untuk menulis lagi.

    Thank you for this entry. Cukup menarik!

    ReplyDelete