Wednesday, 18 January 2012

COOLLLL GILA!

 SALAM.

Haluuuu geng! Wah! macam lamo den tak update belog.kikiki Takde ape pon nak cerita hari ni. Cuma nak post something yang aku rasa COOL gila. Bagi aku cool la, tapi tak taw la korang rase COOL ke tidokk.hehek 
Kebetulan tadi aku jalan-jalan ke 9GAG untuk melepaskan kebosanan malam. Layan punya layan, gelak punya gelak. Pappp! Aku nampak satu post yang COOL GILA ni! *please la cik cikin, bape banyak cool la. Maaf! thehehe ;) OK. Dipersilakan lihat pic di bawah.



 Amacam geng?? COOL tak? OK. Bagi aku COOL la sebab aku kan budak Civil. Sangat teruja dengan struktur lantai tersebut. Rasa macam nak buat kat rumah sendiri. Ohh pelisssss!reti ke??haha

OK. Ni reply dari member dan se-geng Civil dengan aku time kolej dulu bila aku post that pic on TWITTER. Eh! Sila follow ye geng! CikCikinComot *sempat lagi tu.hehek

9GAG SUMBER INSPIRASI GUA! Y U NO SIGN UP? ;D

kbye!

Happy reading and do spreads LOVE.. ;)

Love,
Cik Cikin.
Thursday, 5 January 2012

BLOGWALKING TAPI TAK FOLLOW.


 SALAM.

Hai korang. Untuk entri kali ni aku nak cakap sikit pasal blogwalking ni. Sikit je, tak banyak pon.Hehehe *sengeh cam kerang busuk! ;) Aku memang suka blogwalking kat belog-2 blogger lain. Tak kesah la blogger FAMOUS ke, TAK FAMOUS ke kan? kan? Hurrmmm..korang mesti tertanya-tanya kan kenapa orang blogwalking kat belog korang tapi tak FOLLOW. Aku pon tertanya-tanya jugak. 

Jadi aku keluarkan pendapat aku kenapa kalau aku BLOGWALKING tapi aku tak FOLLOW.

1. Sebab tak jumpa BUTTON FOLLOW. ;)

2. Page anda terlalu semak dengan widget-2 yang berterabur konon HOT letak widget banyak-2. *erkk!perli belog sendiri. ;p

3. Belog lambat LOADING disebabkan wifi aku tetibe buat perangai jadi SLOW. Itu aku paling menyampah! tambah2 lagi bila bukak belog yang semak dengan widget. Hmmphh!

4. Tak jumpa CHATBOX untuk bagitaw kite dah FOLLOW ke BLOGWALKING ke. Penting chatbox tu untuk merapatkan silaturahim tapi bukan bermaksud takde chatbox, orang tak FOLLOW kan. hehe ;)

5. SHORTFORM. Bila baca entri, rasa semak bila penggunaan bahasa yang entah apa-2, ejaan merapu. kalu sikit-2 takpe, ini semua shortform. Kalau nak SMS dengan BF / GF korang ikut suka lah nak guna SHORTFORM macammana pon. hmmphh!

6. Kandungan entri yang tak berapa nak menarik perhatian. More kepada hal peribadi je. Kalau satu dua entri takpe lagi. Ni semua entri. Mamposss aku nak bace! ;p

7. Belog yang sangat tak sedap mata memandang, kusam, layu dan tak ceria langsung. Kemonn la..ceriakan skit belog korang, baru orang lain interested. ;)

 OK. Aku rasa tu je lah kot setakat ni. hehek *shaheizy sam suke gune hehek bila tweet.FAKTA! ;) Hope korang dapat manfaat dari entri aku kali ni k. Aku pon takde la berharap ramai yang follow, asalkan ade jugak yang follow. *eh,ape aku cakap ni? Aku jugak nak mintak maaf di sini kalo ada menyinggung sesetengah blogger dengan entri aku ni tapi ini FAKTA bebeh! 

kbye!


Happy reading and do spreads LOVE.. ;)

Love,
Cik Cikin.